1.9 Verb: Sett inn verbet i riktig form. (Tekst 1 A)

Fyll inn alle lukene og trykk «Sjekk» for å kontrollere svarene dine. Bruk knappen «Hint» for å få en bokstav hvis du trenger et hint. Husk at du mister poeng hvis du spør om hint!
Sett inn verbet i riktig form (infinitiv med/uten å, presens, preteritum, presens perfektum).

Yang Zhu (å komme) fra Kina, og nå skal han (å flytte) til Trondheim for (å jobbe) ved NTNU. For ti år siden (å være) Yang utvekslingsstudent i ett semester ved NTNU, og nå har han fått en post.doc. -stilling på Institutt for kjemisk prosessteknologi. I mellomtiden har han (å bo) i London og tatt doktorgrad. Der (å jobbe) han blant annet sammen med en nordmann, Åsmund, så han (å snakke) ofte norsk både på jobb og i fritida. Han har alltid hatt lyst til å komme tilbake til Trondheim fordi han (å trives) godt i byen. Etter noen år i London (å gifte) han seg. Kona hans er kinesisk og heter Ling. De (å møtes) gjennom noen kinesiske venner i London. Hun er økonom, men hun har ikke jobb i Norge ennå, så hun må (å søke) på jobber i Trondheim. Hun har tatt et nettkurs i norsk som heter Norwegian on The Web, og hun øvde litt på å snakke med Åsmund. Hun vil gjerne lære mer norsk.

Yang og Ling har også (å få) en sønn. Han heter Ding, og skal begynne i en norsk barnehage allerede neste uke. Til høsten (å begynne) han på skolen. Derfor håper foreldrene at han lærer norsk fort. Den lille familien skal bo på Tyholt, og de gleder seg til å bo og jobbe i Norge.