1.10 Luketekst: Sett inn riktig ord i riktig form i denne teksten. Det skal være bare ett ord i hver luke. (Tekst 1 B)

Fyll inn alle lukene og trykk «Sjekk» for å kontrollere svarene dine. Bruk knappen «Hint» for å få en bokstav hvis du trenger et hint. Husk at du mister poeng hvis du spør om hint!
Bruk vokabular fra kapittel 1.

Ålesund er en by med cirka 45 000 . Byen mellom fjord og fjell, og fra byfjellet Aksla har du over hele byen. Sentrum av Ålesund har unik i jugendstil, og ved NTNU er studentmiljøet svært godt. Det er omtrent 2300 ved NTNU Ålesund.

Simon Andersen kommer fra ei lita utenfor Ålesund. I fjor var han ferdig med utdannelsen sin ved NTNU i Ålesund. Han hadde studert sykepleie tre år, og etter studiene begynte han å på et sykehjem.

Simon forteller: Jeg valgte å studere ved NTNU jeg ville bo i av familien min. Dessuten hadde jeg hørt mye bra om utdanningen i Ålesund. Jeg ville gjerne ha mye praksis. Før jeg begynte studere, jobbet jeg litt på et sykehjem. Derfor jeg at jeg gjerne ville bli sykepleier.

På en studentfest for to år traff jeg kjæresten min, Ida. Hun hadde akkurat flyttet til Ålesund, og hun ville gjerne se den fine rundt byen. Derfor tok jeg henne med på tur dagen etter festen. Det var kjempekoselig! Ida studerer skipsbygging, men nå er hun snart med bachelorgraden sin, og vi at hun også finner en jobb her i Ålesund.