2.18 Luketekst: Skriv inn ett ord fra tekst 2X som passer i hver luke.

Fyll inn alle lukene og trykk «Sjekk» for å kontrollere svarene dine. Bruk knappen «Hint» for å få en bokstav hvis du trenger et hint. Husk at du mister poeng hvis du spør om hint!
   å      eksempel      enn      er      essayet      for      forskjellig      forskjellige      forstå      fra      hjemme      i      I      krydder      mat      mitt      norsk      regionene      til      tror      vanlig      vanligvis      varm   
Sett inn ordene fra listen over.

Essay: Mat i Kina og i Norge

Mat er viktig i alle kulturer, og mat er i alle kulturer. I forskjellige land kan man finne ulike ingredienser, og derfor blir matrettene forskjellige også. tillegg har folk ulike vaner og tradisjoner. I dette vil jeg skrive litt om mat og matvaner i hjemlandet og i Norge.

Jeg og familien min kommer fra Sør-Kina, og jeg lager kinesisk mat hjemme. Jeg kan bare skrive om kinesisk mat generelt, fordi det er veldig mange forskjeller i de ulike i landet. I sør spiser vi for mer ris de gjør i Nord-Kina, mens i nord spiser de mer brødmat og nudler. Generelt Kina spiser vi mye grønnsaker, og jeg at vi spiser mer enn det som er i Norge. I Norge spiser folk derimot mer kjøtt enn vi gjør i Kina. Vi spiser ikke så mye kjøtt, men svinekjøtt vanligst. Vi spiser også kjøtt fra dyr som ikke er så vanlig i Norge, eksempel frosk. Vi spiser også mye fisk og skalldyr, og vi lager ofte vårruller og wok.

Matvanene i Norge og Kina er veldig . Nordmenn spiser mye brød hver dag, og de spiser mat bare til middag. I Kina liker vi best å spise varm mat til alle måltider, og det er litt vanskelig å at nordmenn liker å spise brød med ost og drikke kald melk frokost. Vanligvis spiser vi kinesisk mat , men sønnen min liker spise brød med ost, og i barnehagen spiser han bare mat. Jeg har smakt fårikål og lapskaus. Det var OK, men det var lite . Jeg liker best å spise sterk mat.

Maten i Norge er forskjellig maten i Kina, og selv om vi noen ganger bruker samme ingredienser, lager vi forskjellige matretter. Hver dag bruker vi norske ingredienser og kinesiske krydder for å lage norsk-kinesisk .