3.8. Pronomen: tekst 3 B. Fyll inn ett pronomen/eiendomspronomen i hver luke.

Fyll inn alle lukene og trykk «Sjekk» for å kontrollere svarene dine. Bruk knappen «Hint» for å få en bokstav hvis du trenger et hint. Husk at du mister poeng hvis du spør om hint!
Yang Zhu og familien har allerede bodd fem uker i Trondheim. Yang har funnet godt til rette ved NTNU. er kjemiker og jobber sammen med andre forskere på Institutt for kjemisk prosessteknologi. Forskningen til Yang dreier om katalyse. synes at er et spennende forskningsfelt som gir mange muligheter både som forsker og for jobber i industrien. har hyggelige kolleger fra mange forskjellige land. Dessuten er utstyret og labene veldig moderne, og selvfølgelig legger NTNU stor vekt på sikkerhet.

Yang har kommet godt i gang med forskningsprosjektet . holder på med noen vanskelige forsøk, så derfor bruker mesteparten av tida på laben. er på jobb fra cirka klokka 8 hver dag, men varierer hvor lenge må jobbe om ettermiddagen. Det kommer an på hvor mye har å gjøre og hvilke oppgaver holder på med. Om morgenen starter alltid dagen med å sjekke e-post og planlegge dagens gjøremål. håper at forsøkene er ferdige neste uke, så han kan begynne å skrive på et sammendrag til en internasjonal konferanse. Fristen er allerede om en måned. Derfor må skynde for å rekke det. håper også at kan publisere resultatene i et tidsskrift etter hvert.

Fordi NTNU legger stor vekt på sikkerhet, måtte Yang gjennomgå en grundig opplæring før fikk lov til å jobbe i laben. Alle de kjemiske stoffene som Yang jobber med, må ha et eget sikkerhetsdatablad slik at alle vet hvilke egenskaper stoffet har. Alle forskerne må foreta en risikovurdering før skal utføre et forsøk, og på laben må ha på seg spesielle klær; labfrakk og vernebriller.

Arbeidsspråket ved instituttet er for det meste engelsk, men i lunsjen og på lønningspilsen snakker nesten alle norsk. Yang trives veldig godt i jobben . og kollegene har god kontakt med , og dessuten har stor nytte av doktorgraden .