4.20 Vokabular: Sett inn ett ord i hver luke.

Fyll inn alle lukene og trykk «Sjekk» for å kontrollere svarene dine. Bruk knappen «Hint» for å få en bokstav hvis du trenger et hint. Husk at du mister poeng hvis du spør om hint!
Å eie eller å leie?

de fleste i Norge er det et mål å eie boligen sin. I avisene kan vi med jevne mellomrom lese om ungdom ikke har råd å kjøpe leilighet de egenkapital. Da mener mange at de må tåle å leie en liten hybel noen år mens de sparer slik at de får mulighet til å ta opp fra banken.

Problemet med å en bolig er imidlertid at man ofte må betale mer i til utleieren enn man må i avdrag på et lån til . Dermed mener mange at å leie bolig er «å kaste penger ut av vinduet». En med å være leietaker kan være at man er fleksibel til å flytte uten alt arbeidet med å boligen.

Et annet viktig punkt som man må tenke , er hva boligtype man vil ha. Har du behov for stor bolig med rom, eller er det viktigere å sentralt? Vil du bo i av turområder, eller går det bra å ta bussen eller kjøre når du vil i naturen? Har du bil som trenger parkeringsplass, er det viktigere med bussforbindelser? For de fleste er det likevel som avgjør hva slags bolig man har.
Hvis man har spesielle krav til hvordan boligen skal , kan det ta lang tid å finne en bolig som man har til. eksempel vil mange i dag ha moderne interiør, med hvitmalte vegger og løsning mellom stue og kjøkken. Dermed blir prisene på disse populære boligene ofte høyere på mer gammeldagse boliger som bare trenger maling for å bra ut.

For å oppsummere kan vi si at boligkjøp er en stor investering, som påvirker økonomien i mange år fremover. Derfor er det viktig at man nøye gjennom hva slags bolig man har på, og at man ikke legger inn bud enn det man råd til å leve med.