6.14 Luketekst

Fyll inn alle lukene og trykk «Sjekk» for å kontrollere svarene dine. Bruk knappen «Hint» for å få en bokstav hvis du trenger et hint. Husk at du mister poeng hvis du spør om hint!
   arbeidsgiveren      bestemme      bli      bra      Den      den andre siden      den ene siden      Dermed      Det som er bra      erfaring      fast      forskjellige      høyere      i stedet for      kjent med      kollegene      kontrakt      lære      lønn      lønna      leter      mennesker      negativ      også      oppsummere      som      trygg      utadvendt      vikariater      yrker   
Sett inn ordene fra lista over på riktig plass i teksten.

Erfaring fra mange jobber – en fordel eller ulempe?
For mange er det et mål å få en jobb, slik at man kan føle seg og vite at man har makt til å selv over jobbsituasjonen sin. De fleste har likevel flere kortere før de får fast jobb. Disse stillingene kan ofte være i bedrifter og også i forskjellige .

kan det være en fordel at man har fra flere yrker fordi man kan noe nytt i hver jobb. blir man en mer attraktiv arbeidssøker når man etter drømmejobben. Dessuten kan man få høyere hvis man bytter jobb fordi man har mulighet til å diskutere når man skal skrive med den nye . Hvis man er sosial og , synes man kanskje også at det er hyggelig å bli kjent med mange forskjellige gjennom jobbene.

kan det være en side ved å bytte jobb ofte. Man blir gjerne ikke like godt kollegene og arbeidsoppgavene sine, og man kan litt om alt, mye om én jobb. Kanskje vil en person har jobbet lenge i samme bedrift være bedre egnet til å utføre arbeidsoppgavene på en god måte. sosiale siden av jobben er viktig, og hvis man bytter jobb ofte, får man kanskje ikke mulighet til å knytte nære relasjoner til sine.

For å er det både fordeler og ulemper med å bytte jobb ofte. med å ha variert jobberfaring, er at man kan få lønn og bli mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Det som ikke er så , er at man kanskje ikke får tid til å ekspert på en arbeidsoppgave.