10.9 Luketekst fra tekst 10 X

Fyll inn alle lukene og trykk «Sjekk» for å kontrollere svarene dine. Bruk knappen «Hint» for å få en bokstav hvis du trenger et hint. Husk at du mister poeng hvis du spør om hint!
Sett inn ett ord i hver luke slik at teksten gir mening. Bruk vokabular fra kapittelet.

I Norge er full religionsfrihet. Det betyr at man kan den religionen man ønsker uten å måtte være redd straff eller forfølgelse. Det betyr også at man kan å ikke tilhøre en i det hele tatt. I Norge kan man gjøre slike valg etter å ha fylt 15 år, før den alderen er det som bestemmer religion barnet skal tilhøre.

Kristendommen ble innført i Norge over tusen år , og siden da har kristendommen den dominerende her i landet. I dag er ingen statsreligion i Norge. Litt mer enn 70 prosent den norske befolkningen tilhører Den norske kirke, som praktiserer luthersk-protestantisk . Dermed er de fleste nordmenn kristne protestanter. Omtrent 2,5 prosent av de i Norge tilhører Den katolske kirke og kalles katolikker.

nest største religionen i Norge er islam. Litt mer enn 2,5 prosent av i Norge er . I tillegg til kristne og muslimer finnes det flere små samfunn som praktiserer eksempel buddhisme, hinduisme eller jødedom.