10.12 Luketekst

Fyll inn alle lukene og trykk «Sjekk» for å kontrollere svarene dine. Bruk knappen «Hint» for å få en bokstav hvis du trenger et hint. Husk at du mister poeng hvis du spør om hint!
   øker      ble      ektepar      ekteskap      eldre      eller      enn      flere      giftet      gjennomsnitt      gjennomsnittsalderen      hverandre      inngikk      løpet      mens      minst      motsatt      samme      si      skille seg      som      tok      vanligst   
Ekteskap og skilsmisser i Norge

I av 2014 ble 22 900 par gift, mens 10 800 par separert og 9600 par ble skilt. Lovene i Norge krever at et er separert i minst ett år før de kan . Gjennomsnittsalderen for personer som gifter seg for første gang stadig. I 2014 var den cirka 32 år for kvinner og 34 år for menn. I 1994 var for kvinner 27 år og for menn 29 år. I har altså nordmenn blitt nesten fem år før de gifter seg enn det var vanlig for 20 år siden.
Siden 2009 har det vært mulig for to personer av kjønn å gifte seg med , og i 2014 var det 269 par av samme kjønn som ekteskap. Av disse var det kvinner enn menn; 163 par med to kvinner giftet seg, 106 par med to menn giftet seg dette året.
I 2014 var det å gifte seg i månedene mai til september. Så mye som to av tre ble inngått i disse månedene. Da var det flere som giftet seg som tok ut separasjon eller skilsmisse. Resten av året var det . Det vil at det var flere som ut separasjon eller skilsmisse enn som seg. Desember var den måneden det var vanlig å ta ut separasjon skilsmisse.

Kilde: ssb.no