10.14 Adjektiv og substantiv: alle former

Fyll inn alle lukene og trykk «Sjekk» for å kontrollere svarene dine. Bruk knappen «Hint» for å få en bokstav hvis du trenger et hint. Husk at du mister poeng hvis du spør om hint!
Sett inn riktig form av adjektivet/substantivet i parentesen.

Ingeborgs jul

Ikke lenge før jul ble Ingeborg (enke). (mann) hennes, Steinar, døde, og Ingeborg ble veldig (trist) og (lei) seg. Steinar var fem år (gammel) enn Ingeborg, men hun hadde ikke ventet at han skulle dø ennå.
Nå skal Ingeborg snart feire den første (jul) uten (ektemann) sin, og hun gruer seg litt. Det er en vanskelig (situasjon) for Ingeborg. Vanligvis har Ingeborg det veldig (travel) med vasking og rydding før jul, men i år er hun for (sliten) og trist til å vaske. Hun synes at det er (viktig) å være sammen med de hun bryr seg om enn å ha et (ren) (hus).
Heldigvis har Ingeborg noen (hyggelig) (kinesisk) (nabo) som hun kan være sammen med i høytiden.

Ingeborg forteller: «Mange (kristen) går i (kirke) på julaften, men jeg er ikke så (religiøs), så vi skal bare dra på kirkegården og tenne et (liten) lys på Steinars (grav). Etterpå skal vi spise (tradisjonell) norsk julemat: ribbe. (mann) min var veldig glad i ribbe med mange (potet) og mye (saus). Til (dessert) skal vi ha jordbær. Jeg synes at jordbær er veldig (god), og (norsk) jordbær er det (god) som finnes! (sønn) til (nabo) mine heter Ding. Jeg har kjøpt flere (julegave) til ham og (forelder) hans. Jeg tror at både Ding og foreldrene blir veldig (glad) for de (fin) (gave). Det blir (hyggelig) å feire jul sammen med dem selv om jeg kommer til å savne Steinar ekstra mye når det er (jul).»