TreeDraw

TreeEditor

Over ser du et tekstfelt der du kan skrive inn trær i parentesnotasjon, med nodetrekk i krøllparenteser. F.eks. S(NP{SUBJ}(N(Bjørnen)), VP{PRED}(V(sover))).

For å gjøre det enklere å lage parentesstrenger kan du få frem en visuell tre-editor ved å klikke på knappen med et lite tre rett over tekstfeltet. Denne editoren bruker flash (sukk), og krever at javascript er aktivert i nettleseren din. Ved å klikke på Save i editoren vil det gjeldende treet konverteres til en parentesstreng og sendes til tekstfeltet på nettsida. Du kan da få treet tegnet som et bilde ved å klikke Lag bilde.

Du kan også legge inn en parentesstreng i selve tre-editoren, og slik enkelt redigere komplekse trær du har arbeidet med tidligere. Klikk Input tag og skriv eller lim inn parentesstrengen din i dialogboksen som kommer frem.

Til høyre finner du noen parametre for å styre bildegenereringen. Dpi betyr dots per inch, og er altså oppløsningen på bildet. 96 dpi er ok for web, men trykk og utskrift krever mellom 150-600 dpi. Merk at bilder med oppløsning over 96 dpi vil se veldig store ut i nettleseren, men de beholder sin relative størrelse i en tekstbehandler og på trykk. Skrifttype og skriftstørrelse er relativt selvforklarende. Prøv deg frem!

Innstillinger